Jeg foreslår dere veldig enkel oppskrift. Dette er galette. Og i dag presenterer jeg galette med blåbær (siden blåbærsesongen er i gang).
Paideig
200 g mel
100 g smør
5 ss kaldt vann
Fyll
300 g blåbær
100 g sukker
1,5 ss maisenna
1 ts mandel essens
En neve skivede mandler
20 g smør
Sukker til pynt
Ha mel i en food processor og ha oppi smør som delt i biter. Kjør på full hastighet til smøret har fordelt seg fint i melet. Ha så i vann og kjør videre til deigen samler seg. Pakk deigen i plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader. Kjevle deigen direkte på bakepapir. Det skal bli en stor runding. Bland blåbær, sukker, maisenna, mandel essens og skivede mandler, og legg på midten av deigen. Brett forsiktig kantene på paideigen. Ha oppi smør oppdelt i biter og dryss over sukker.
Комментариев нет:
Отправить комментарий